Olav Trygvasons gate 4 – kantine

  • Rolle

    Prosjektansvarlig IARK, Ansvarlig SØK

  • Areal

    ca. 330m2m2

  • År

    2019

  • Utbygger

    Hemfosa Samfunnsbygg AS, WK Entreprenør

Prosjekt beskrivelse

Olav Trygvasons gate 4 er et kontorbygg i en konvertert fabrikk i Tønsberg. Det var behov for å bygge en ny, større og mer moderne kantine for alle ansatte, samtidig som at det var ønskelig å flytte plassering av kantinen til den motsatte siden av bygget, i samme etasje. Dette for å få mer arealeffektivitet og større utleiemuligheter. Den nye kantinen skal være et mer fleksibelt rom hvor man kan møtes ved lunsj eller til andre tider i løpet av dagen. Et sted for å kunne ha møter, samles til arrangementer, ta en kaffepause eller sette seg ned og jobbe.

KB Arkitekter v/interiørarkitektene ble engasjert til å utarbeide et konsept, samt prosjektere og innrede den nye kantinen i 1.etasje. Arealet krevde en del ombygging, fra kontor og lager til kantine, samtidig som det var store nivåforskjeller i dekke. KB Arkitekter bistod med søknadsarbeidet.

Interiørkonseptet baserte seg på blå- og terracottafarger som skaper et moderne uttrykk. En del planter og plantekasser ble benyttet for å skape soner og dra naturen inn. Materialitet, formspråk og utrykk i møbler og belysning var viktig.

Selv om det er vinduer langs fasaden, så har arealet lav takhøyde. Derfor var det viktig med riktig belysning i kombinasjon med hvite bordplater for å gi tilstrekkelig med lys i lokalet.

Farger og tekstiler er ensfargede uten mønstring for å understreke møblenes egne rene former; et rolig og elegant uttrykk. Sammen med sorte detaljer for å skape et stramt og tøft utrykk. Espalier, sittebåser og en rom-i-rom møtebås ble bygd på stedet for å få variasjon i type sittemuligheter og bruksområder.

Resultatet ble et helhetlig og elegant interiør for både ansatte og besøkende.

Fotos: Heidi Marie Gøperød, Heimar Design AS