Sentrumshagen

Prosjekt beskrivelse

Prosjektet ligger like bak rådhuset i Jessheim, og består av 138 leiligheter med parkeringsplasser i kjeller og hage mellom de forskjellige byggene.

 

Vi har lagt stor vekt på å skape boliger og et fellesområde med optimale lys- og solforhold. Rammen rundt Sentrumshagen består av busker, trær og gress. Vegetasjonen er en blanding av vintergrønt og løvfellende planter. Blomstrende stauder og busker tilpasset blomstertiden gjennom året gir en følelse av å være i en hage i et villaområde, en fri og organisk hage med mange rom.

 

Organiske former Sentrumshagen blir et barnevennlig boområde, og barna får sitt eget lekeområde med lekeapparater i hagen. Boligprosjektet åpner seg mot hagen, slik at beboerne må via hageanlegget når de skal bevege seg ut mot omverdenen. Det er et bevisst valg, for i en bolig av denne typen er det viktig å oppleve en identitet gjennom å bli kjent med de man bor sammen med. I stedet for å la oppgangen vende rett ut mot veien og byområdet, er det valgt å la trafikk ut og inn til oppgangen gå gjennom den grønne hagen, forbi benker og lekestativer.

 

 

Balkongene er en av boligens fremste kvaliteter. Balkongene har glass i rekkverkene for å slippe inn mest mulig lys, med frostet glass mot nabobalkongen. Bygget har mange gjennomgående leiligheter, noe som gir store lysmessige kvaliteter, man får rikelig med dagslys både i stue og kjøkken.